tisdag 29 oktober 2013

Tula Pink-start

Jag kunde väl aldrig tro att det skulle gå nästan tre månader mellan mitt förra inlägg och detta. Men jag förstod inte varför jag inte klarade av att göra inlägg. Jag har fotat det lilla jag sytt och stickat under sommaren/hösten men längre kom det aldrig. Nu tror jag att jag löst problemet, att redigera bilder var ju något jag gjorde dagligen i jobbet och när jag inte kunnat jobba på så länge så blev det för starkt förknippat med det. Jag hoppas att jag kommit över det och kommer att kunna fortsätta blogga.

Jag hade två saker som jag hade tänkt ha klart under oktober månad.
 
Det första var de tio första blocken som ingick i den sy-tillsammans som Ullis, Gunilla och Maja har dragit igång. Så här ser boken ut:
 
 
och så här såg de tyger jag först hade valt ut, blå, orange och vinrött:
 
 
Det var tyger i huvudsak från Keepsakes Scrapbags-prenumerationer (som jag hade under några år för länge sedan) med några undantag som kom från den vanliga hyllan. Men det kändes inte rätt och jag kom inte igång att sy blocken. När månaden så närmade sig sitt slut bestämde jag mig att ge bort dessa tyger till min kviltgrupp för att riktigt kunna starta om.
Det blev en helt annan skala :) men det ska bli kul att försöka med detta.
 
 
5, 11, 14, 23, 36,  41, 51, 56, 79, 88 är numren på de block som valts ut för oktober.
Nu får vi snart veta vilka vi ska sy i november. 
 
 
Den andra saken som jag hade tänkt göra under oktober (Rosa Bandet-månaden) var att sticka något i rosa, som jag aldrig tror att jag gjort. Det är nog inget som jag kommer att bära själv, men det finns andra som gillar rosa. En lurvig, bred, ljusrosa halsduk och en mörkrosa halskrage.
 

 
Jag hoppas jag kan visa vad jag har gjort under sommaren i kommande inlägg.