onsdag 26 juni 2013

Ett nytt sätt att leva - det är inte lätt

Ännu en gång blev det en lång bloggtystnad. Mitt försök att under 7 veckor jobba halvtid med utmattningssyndrom var nog dömt att misslyckas men jag ville så gärna att det skulle fungera. Tyvärr resulterade det i att jag blev i riktigt dåligt skick och är nu helt sjukskriven i ganska många veckor framöver.
Att lära mig att göra ingenting och vara OK med det är svårt - när jag ett helt liv levt med känslan att alltid bli bedömd och värderad efter prestation. Att lära mig att känna efter och inte tänka är nästan lika svårt. Att inte orka hålla på med mina älskade handarbetesprojekt har varit en realitet under hela våren, men när läkare och terapeuter inte tillåter mig att göra det, annat än i väldigt små doser, känns det sorgligt. Det är konstigt att det kändes så hårt eftersom jag ändå inte orkade.
Men igår när det var fint väder, i motsats mot idag, plockade jag ut några sjalar som legat färdiga länge för att fotografera dem.
Väldigt olika material: tunt bomullsgarn, ganska tunt ullgarn, lite grovt sari-silk och väldigt mjukt och fluffigt syntetgarn.
 
Jag ska försöka sticka/virka pyttelite varje dag men annars ska jag följa de råd/förhållningsregler jag fått: sova och äta regelbundet, vara ute i solen, lukta, smaka och känna och i övrigt öva mig på att göra ingenting. Så i morgon hoppas jag på en dag med mycket bättre väder. 
 

8 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra att Du inte mår bra! Ta väl hand om Dig och gör ingenting!
  kram

  SvaraRadera
 2. Oj, vad mycket fint du gjort!
  Och vad svårt att följa råden du fick!
  Ta hand om dig!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 3. Skickar en stor KRAM!!!
  //Lizzan

  SvaraRadera
 4. kramar! Det går att lära gamla hundar sitta :)) klart det går- det tar bara lite längre tid. Pröva att börja med yoga, det är bra att träna upp tålamod med...

  SvaraRadera
 5. Kram till dig. Så svårt det verkar vara att göra ingenting, när man är van att prestera och prestera. Lycka till med dina nya regler så du får må bra igen.

  SvaraRadera
 6. Vet ju hur jobbigt det kan vara, men det kan bli bra! Vårda dig och försök att njuta av sommaren! kramar från Katarina

  SvaraRadera
 7. Sköt om dig och försök njuta av dagen. Försök att bara vara utan måsten. Det är du värd.
  Kram Maria i Falun

  SvaraRadera