tisdag 31 december 2013

Med stickor och virknål

Under året har det funnits långa, väldigt långa, perioder då jag varken fått lov, av min terapeut, eller orkat sy alls :( Då har stickor och virknål varit min tröst. Händernas rörelse kan ge mig ro i själen, inte alltid men ibland. Här kommer en redovisning av vad jag stickat och virkat under året.

Sjalar, virkade i Kärleksknutar, och stickade i olika tekniker gick bra att göra.

Sjalar i lurviga garner, varav en var så lurvig och töjbar att jag fick ta symaskinen till hjälp för att göra om den till en huv-sjal, en i sari-garn och en i ett tunt bambugarn. Lite stickade disktrasor blev gjorda när inget annat fungerade.

Två babyfiltar och en större pläd av African Flowers som blev en bröllopspresent.

Mot slutet av året började jag virka handledsvärmare/halvvantar. Till min man som ville ha för att använda vid vinterfiske, just det har det inte blivit något av ännu. Sex par till mig eller kanske att ge bort blev det, i väldigt olika garntyper, men väldigt roliga att göra.
 
Det allra sista jag virkade under 2013 var ett storbak tillsammans med bästa A. Det var lite beroendeframkallande så det blir nog mer bakat så småningom.

2 kommentarer:

  1. Så produktiv du varit med stickor och virknål! Det är ju bra att det finns lite fler tekniker än symaskin:-)) Snart kanske det bli ätbart sötebröd också?:-)) Härliga var de, hur som helst! Hoppas 2014 blir ett så mycket bättre år för dig! kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Men oj så mycket fint du gjort. Så skönt att du hittat någott som du får göra och som du tycker är roligt/avslappnande.

    SvaraRadera