fredag 16 januari 2015

Med garn 2014

För ett tag sen summerade jag vad som hade blivit sytt under förra året och tänkte också göra det med det som skapats med garn.
Jag tror nog jag glömt en del och gett bort en del innan det blivit fotat men det här är vad jag minns.
 
Sjalar av olika slag har det blivit.
 
En härligt stor virkad pläd.
 
En virkad, tygfodrad, väska.
 
En kistdekoration till en stickande dam som älskade blått, hennes dotter bad mig och jag kände mig hedrad. Jag fick också överta både garn och en massa stickor efter henne.
 
En del kakor har jag också "bakat"
 
I somras var jag på ett fantastiskt stickläger i Fattigskogen utanför Malung, ett underbart arrangemang av Ateljé Norrgården. Ett 35-tal kvinnor mellan 25 och 75 år från hela landet träffades under fem dagar. Det stickades mest, men även spinning, garnfärgning, virkning, krokning, nålbindning och frivoliteter utövades. Det fanns kurser och demonstrationer för de som ville. Strålande väder, fantastisk utsikt och god mat. Jag firade min födelsedag där, ett härligt sätt att göra det.
 
Lite senare på sommaren var jag på Ullmarknad på Österbybruk i Uppland. Fint väder var det där också och jag träffade några jag lärt känna på Sticklägret. Det fanns mycket att se, prova och handla.
 

I början av hösten var det Öppet hus på Båvens spinneri i Sparreholm. Där kunde man titta på hela processen från ull till garn och det fanns också en liten marknad med duktiga hantverkare. Jag köpte en fantastisk, tovad och klippt!!, väggbonad och några tovade vallmokapslar.
 
I december var jag på Julstickmys hos Ateljé Norrgården, min favoritgarnbutik. Fast den är så mycket mer än en garnbutik, ett litet paradis. 
 
Jag tycker mycket om gamla tekniker och redskap även om jag inte behärskar dem. Så under året har jag köpt/fått: spinnrock, sländor, slynggaffel, nålbindningsnål, smygvirkningsnål och mitt senaste fynd, en härvel i en modell jag aldrig sett tidigare.
 

 
 

 

 
 

2 kommentarer:

 1. Under året som gått har jag varit på Norrgården, mycket mysigt ställe! Du har även varit väldigt flitig med garner bl.a.,många fina saker här med. Vilka fina tovade alster! kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Kikki borde vara synonymt med KREATIV!!!
  Vilken otrolig Kick du ger med dessa vackra bilder på härliga alster!

  Du gav mig "något att bita i", men det kommer!
  Tack!!!
  Maja

  SvaraRadera