onsdag 7 januari 2015

Syåret 2014

Som det har varit de två senaste åren har det även den här gången varit lång tid sen förra inlägget. Men en syårsredovisning hade jag tänkt att få till, kanske kan det också bli en garnredovisning senare.
Lappteknik som är det jag sysslat mest med innan jag blev sjuk men i år blev det inte så många täcken. En höstkvilt som var en terapiuppgift, ett barntäcke som var en utmaning i min kviltgrupp, en ruftskvilt i flanell och ett doptäcke. 

 
En del förvaringar har det också blivit
I min kviltgrupp sydde vi småväskor som vi skänkte till förskolan. Jag sydde ca 10 och sammanlagt sydde vi 42.

I juni hade jag en rolig vecka på Eskilstuna Folkhögskola, en ReMake klädkurs med olika teman varje dag: trikå, från herr- till damkläder, utsmyckning och accessoarer.


 
I slutet på veckan var det dags för den hemliga påsen. Vår fröken Lotta hade lagt 3-4 plagg i en påse som vi skulle sy ett nytt plagg av. Helst skulle vi använda delar av alla plaggen. Jag behövde det eftersom jag fick 4 pyttesmå plagg (XS eller 34-36) så det gick åt lite planering för att få ihop något i storlek 48-50. Men jag blev väldigt nöjd med resultatet.

 
En god vän till mig fick sitt första barn och jag sydde ett babynest till lilla Sally. Mina försök att fota det på kvällen när det blev färdigt spolierades av Smulan som vill testa om det var mysigt nog. Jag fick fota igen dagen efter. Det förklarar färgskillnaden på bilderna.
 
Barnbarnen tycker om att sy tillsammans med mig, här är det kuddar som gäller.
 
 En söndag i somras gjorde jag ett fynd på auktion. Ett stort schatull med knappar.
 Numera är de färgsorterade, här den blå lådan.
 
I augusti skulle mitt äldsta barnbarn på scoutläger (DUST) i en hel vecka. Det var ett rövar/äventyrstema och eftersom det är bra med lättorkade kläder fick farmor göra en insats. 
  
 Under senhösten väcktes ett intresse för retrotyger (50-, 60-, och 70-tal, jag handlade en del på nätet och det nya draperiet framför fällsängen får vara ett exempel. Tanken är att jag ska sy kläder till mig själv och annat. På ställningen framför så finns kläder som ska sys om.
 

7 kommentarer:

 1. Härlig bildkavalkad med kreativitet!

  SvaraRadera
 2. Vilken kreativitet. Det är så snyggt! Bravo! Du är på G. Kram! / Siv

  SvaraRadera
 3. Oj jag tycker det var väldigt mycket! Jag har då inte ens kommit upp i hälften av vad du har gjort! Remakekursen verkar skoj, det var många fina kläder därifrån du fick med hem

  SvaraRadera
 4. Härligt att se hur kreativ du har varit, mycket fint! Mängden är av underordnad betydelse.:-)) kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Vad mycket fint!! Jag blir så imponerad av det du gör och har gjort! Härligt att du mår bättre! Hoppas vi ses igen på bussen nån gång!/Kerstin

  SvaraRadera